Wij gaan voor 30 procent minder. Jij ook?

  • 29 april 2021

Sorteren doen we allemaal. Toch bevat volgens een onderzoek uit 2018 een gemiddelde restafvalzak zo’n 30% recycleerbaar materiaal, van doucheflacons en andere pmd-verpakkingen tot een hemd zonder knopen.  Ook heel wat voedsel belandt onterecht in de afvalzak.

Met de campagne ‘30% minder’ helpen we je op weg om je restafval te verkleinen. Met eenvoudige, leuke acties en evenementen of met praktische en eenvoudige tips. Iedereen kan meedoen. Jij dus ook! Al wat je nodig hebt, is een gezonde portie goesting. Per actie zijn punten te verdienen, waarmee je kans maakt op mooie prijzen.

Doe mee en boek meteen resultaat met kleine inspanningen.

  1. Surf naar 30procentminder.be en ontdek de acties in onze gemeente.
  2. Registreer je, neem deel en verzamel punten.
  3. Ruil je punten in, maak kans op mooie prijzen en geniet van een kleinere restafvalzak.

Wat kan jij doen?

Van een restjesschap in je koelkast tot een sorteereiland in je badkamer of het houden van kippen: elke actie, hoe klein ook, heeft een invloed op je restafvalzak. En als iedereen meedoet, gaat het pas echt snel! Bijvoorbeeld: als honderd mensen starten met composteren en dat minstens een jaar volhouden, sparen ze samen meer dan 1.050 restafvalzakken uit. Geweldig toch? 
Ga ook voor 30% minder, kies wekelijks of maandelijks enkele acties en nodig vrienden en familie uit om mee te doen. Want samen maken we pas echt het verschil.
Heb je inspiratie nodig? Kijk dan eens in onze infotheek, je vindt er heel wat achtergrondinfo rond sorteren, voedselverlies beperken …

Wat zit er in de prijzenpot?

  • een elektrische fiets t.w.v. 2 500 euro
  • een tafel van circulair massief hout of een project op maat via Constructief t.w.v. 1 350 euro
  • 500 zakjes Vlaco compost
  • 5 bonnen van 100 euro bij de Kringloopwinkel
  • Voor inwoners Kruisem: 1 000 euro aan Kruisembonnen

Kan jij anderen inspireren?

Ben je bewust met afval bezig, ben je een krak in composteren of heb jij leuke receptjes om voedselrestjes te verwerken? Dan kan je andere mensen inspireren met jouw actie! Laat het ons weten via communicatie@imog.be en we bezorgen je een plaatsje op de website.

Een terugblik op de lancering van de campagne in Kruisem: