Warme thuis voor personen met een handicap op komst in Kruisem

  • 13 januari 2021

In de Oscar Declercqstraat starten weldra de bouwwerken van een gloednieuwe woning voor personen met een handicap … VillaVip Kruisem. 

Een VillaVip is een warme en liefdevolle thuis voor mensen met een handicap. 10 mensen met een handicap wonen samen met een inwonend zorgkoppel. Het zorgkoppel zet hun hart en hun huis open om als een gezin te gaan samen wonen. Het leven in een VillaVip verloopt zeer huiselijk door de kleinschaligheid en doordat mensen er heel nauw op elkaar betrokken zijn. De bewoners krijgen een liefdevolle gezin om in te wonen. Er wordt écht tijd voor elkaar gemaakt. 

De bewoners van VillaVip zijn mensen met een handicap die nood hebben aan 24/24 ondersteuning. Om permanent in VillaVip te kunnen wonen hebben de bewoners een persoonsvolgend budget. Bewoners hebben een handicap en dit kan in de ruime zin zijn: een verstandelijke beperking, een motorische beperking, zintuiglijke beperkingen, niet-aangeboren hersenaandoeningen, autisme …

In VillaVip krijgen bewoners alles wat ze nodig hebben om gelukkig te zijn: er zijn vaste vertrouwde gezichten rondom de bewoner, mensen die hem goed kennen, waar hij een nauwe band mee kan opbouwen. Het zorgkoppel bouwt zijn leven uit samen met de bewoners, met veel individuele aandacht. Iedere bewoner is anders, heeft andere talenten, mogelijkheden, interesses en zorgnoden. Iedereen krijgt de kans om zijn leven uit te bouwen zoals hij dat zelf wil. Het zorgkoppel krijgt de taak om de kansen te creëren om deze regie over het eigen leven verder uit te werken.

VillaVip heeft reeds 8 actieve woningen verspreid over West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. VillaVip Kruisem voorziet om tegen eind 2021 te openen. Voor deze woning zoeken wij momenteel een gedreven zorgkoppel en enthousiaste bewoners. 

Heb je relevante ervaring in de zorg, een groot hart voor mensen met een handicap én een flinke dosis ondernemingszin? Kriebelt het om een warme thuis te creëren voor mensen met een handicap, vertrekkende vanuit je eigen zorgvisie en zoals je hart het je ingeeft? Dan ben jij misschien wel het zorgkoppel dat wij zoeken.
Of wil jij graag in VillaVip komen wonen of ken je mensen die hiervoor in aanmerking komen? Laat het ons weten, we leren je graag kennen!

Contacteer Liesbeth De Dekker, zorgcoördinator van VillaVip, via liesbeth.dedekker@villavip.be of op 0474 95 17 48. Meer info op www.villavip.be