Vaccinatie tegen het coronavirus

Onze gemeente maakt deel uit van de Eerstelijnszone (ELZ) Vlaamse Ardennen. Samen met de andere 8 lokale besturen (Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Maarkedal, Kluisbergen, Horebeke, Gavere en Zwalm) die hiertoe behoren en de ELZ Vlaamse Ardennen zorgen we ervoor dat alle inwoners van deze gemeenten en steden veilig, snel en dichtbij gevaccineerd kunnen worden.  

Vaccinatiefolder

In deze folder vind je alle info over het vaccin, je uitnodiging om je te laten vaccineren, het vaccinatiecentrum, je vervoer naar het vaccinatiecentrum, het verloop van je vaccinatie en een antwoord op de meest gestelde vragen. 

>> pdf bestandVaccinatiefolder (1.72 MB)

Vaccinatiecentrum

De Qubus in Oudenaarde en het Cultuur- en Ontmoetingscentrum in Ronse werden aangeduid als de vaccinatiecentra binnen de eerstelijnszone Vlaamse Ardennen. De inwoners van onze gemeente krijgen een uitnodiging om hun vaccin tegen corona te ontvangen in de evenementenhal De Qubus in Oudenaarde, Lindestraat 47. 

 >> Meer info over het vaccinatiecentrum

Vervoer naar het vaccinatiecentrum

Het vaccinatiecentrum De Qubus ligt op de grens van de Oudenaardse deelgemeentes Bevere en Eine. Het vaccinatiecentrum is vlot bereikbaar met de fiets, te voet, met de wagen en het openbaar vervoer. Het station bevindt zich op wandelafstand en er is een tijdelijke bushalte aangemaakt voor het centrum.  

De NMBS biedt een gratis treinticket aan voor wie zich van en naar een vaccinatiecentrum moet verplaatsen. Het ticket kan zowel voor de eerste als voor de tweede prik worden aangevraagd. Meer info

Heb je geen vervoer om in het vaccinatiecentrum te geraken?

Spreek dan eerst je eigen netwerk aan: vraag aan je familie, vrienden, buren of mantelzorger of ze jou naar het vaccinatiecentrum kunnen brengen op het moment van jouw afspraak. Je begeleider mag met jou mee naar binnen. Hij/zij krijgt op dat moment nog geen vaccin.  

Vind je echt geen vervoer of twijfel je aan de mogelijkheden, contacteer dan de infolijn op het nummer 055 300 200 om vervoer aan te vragen.  

Vrijwilligers gezocht

Om deze 2 centra te bemannen is er zowel medisch als administratief personeel (onthaal, toezicht, logistiek) nodig. We zoeken studenten, gepensioneerden, mensen met een medische achtergrond ….). Wil jij je engageren? Dan kan je je als vrijwilliger aanmelden bij de Eerstelijnszone Vlaamse Ardennen. 

>> Meld je aan als vrijwilliger

Je uitnodiging om je te laten vaccineren

Ongeveer twee weken voor je afspraak ontvang je  een persoonlijke uitnodiging in de brievenbus om je te laten vaccineren. Als je e-mailadres gekend is, zal je ook een e-mailbericht ontvangen. 
Je kan de voorgestelde datum bevestigen, wijzigen of de uitnodiging weigeren. Zonder uitnodiging kan je geen afspraak maken.

>> Meer info
>> Kijk uit voor valse uitnodigingen voor vaccinatie

Hoeveel inwoners zijn er al gevaccineerd?

In onze gemeente

Klik op de vorm van onze gemeente om het aantal gevaccineerden in onze gemeente te zien. 

In heel Vlaanderen

Het aantal gevaccineerde Vlamingen groeit elke dag. De Vlaamse vaccinatieteller toont je elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen intussen gevaccineerd zijn met 1 of 2 dosissen van een coronavaccin.

>> Bekijk hier hoeveel Vlamingen al gevaccineerd zijn

Waar kan ik meer informatie vinden?

Website www.vaccinatievlaamseardennen.be

Alle informatie over de vaccinatiecampagne in de Vlaamse Ardennen bundelen we op de website www.vaccinatievlaamseardennen.be

Ook alle info voor de vrijwilligers vind je op deze website.

Meer informatie over het coronavaccin en de algemene vaccinatiecampagne

Jouw vragen over het corona-vaccin

Die corona-vaccins, zijn die wel veilig? Waarom zou ik mij laten vaccineren? Hoeveel kost dat? Zal ik ziek worden na het vaccin? Er duiken de laatste weken heel wat vragen op.

In onderstaande video geeft prof. Isabel Leroux-Roels, vaccinatiespecialist van het UZ Gent, een helder antwoord.  

INFO

Infolijn

055 300 200
info@vaccinatievlaamseardennen.be

Bereikbaar

  • elke werkdag van 9.00 u. tot 17.00 u. 
  • zaterdag van 9.00 u. tot 12.00 u. 

Vaccinatiefolder