Update Corona - Bijkomende coronamaatregelen in de gemeenten van de Politiezone Vlaamse Ardennen

  • 15 oktober 2020

Omwille van de stijgende coronacijfers heeft de intergemeentelijke veiligheidscel van de gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen (Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem, Wortegem-Petegem) een aantal bijkomende maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Vanaf vrijdag 16 oktober 2020 gelden deze regels:

  • alle restaurants, evenementen, take-aways en drankgelegenheden moeten sluiten om 23.00 u.
  • mondmaskers zijn verplicht op het recyclagepark en op de begraafplaatsen. 

Mondmaskerplicht

  • Vanaf 16 oktober 2020 moet je verplicht een mondmasker dragen op de recyclageparken.
  • Ook in de Allerheiligenperiode (van 24 oktober t.e.m. 8 november) geldt er een mondmaskerplicht op alle begraafplaatsen in de PZ Vlaamse Ardennen.

Uiteraard moet je nog steeds een mondmasker dragen op plaatsen zoals op de markt, op evenementen, als toeschouwer van een sportactiviteit, in alle openbare gebouwen en in de omgeving van de Oudenaardse secundaire scholen. 

Met de Ronde van Vlaanderen voor de deur, heeft stad Oudenaarde en gemeente Kluisbergen een mondmaskerplicht ingevoerd in de veiligheidszones langs het parcours. De gouverneur heeft een mondmaskerplicht ingevoerd langs het parcours van de Ronde. Maar nogmaals: blijf zondag thuis en geniet met je bubbel van de Ronde! 

Controles

De politiediensten zullen het naleven van de maatregelen strikt controleren. Hou je dus aan de maatregelen! De politiediensten zullen deze controleren en zullen naast sensibiliseren, ook sanctioneren als de maatregelen met de voeten worden getreden.