Nieuws

  • 23 oktober 2020

Update Corona - Nieuwe strengere maatregelen 23 oktober 2020

Het Overlegcomité heeft vannacht een aantal strengere maatregelen genomen. Deze strengere regels zijn nodig om ziekenhuizen te ontlasten, te voorkomen dat alle scholen moeten sluiten, de gehele economie stilvalt en al te veel mensen zouden vereenzamen door een algemene lockdown.
kinderen
  • 22 oktober 2020

Opvang voor scholen gezocht

Ben je geregeld vrij tijdens de schooluren? Kan je goed overweg met kinderen? Wil je je steentje bijdragen tijdens een 2e coronagolf?
  • 15 oktober 2020

Update Corona - Bijkomende coronamaatregelen in de gemeenten van de Politiezone Vlaamse Ardennen

Omwille van de stijgende coronacijfers heeft de intergemeentelijke veiligheidscel van de gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen (Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem, Wortegem-Petegem) een aantal bijkomende maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken.
  • 8 oktober 2020

UPDATE Corona - verstrenging van de maatregelen

De huidige ontwikkeling van de pandemie is bijzonder zorgwekkend; het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens zit in stijgende lijn. Om een algemene lockdown te vermijden, heeft de overheid beslist om vanaf vrijdag 9 oktober 2020 een aantal coronamaatregelen in ons land te verstreng
  • 20 oktober 2020

Mondmasker verplicht op begraafplaatsen, in openbare gebouwen en op recyclageparken

De gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, heeft beslist om in alle gemeenten en steden van Oost-Vlaanderen een mondmasker te verplichten:
  • 12 oktober 2020

Financieel getroffen door de coronacrisis?

Iedereen die de gevolgen ervaart van de COVID-19-crisis kan steun vragen, ook wanneer je niet in begeleiding bent. Deze steun is bestemd voor iedereen die, na een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, door het OCMW erkend wordt als behoeftig.
Folder burgerbudget deel 1
  • 6 oktober 2020

Kruisem stelt opnieuw budget ter beschikking voor klimaatacties

Kruisem heeft een ambitieus klimaatplan en de ambitie om 40% CO2 te verminderen tegen 2030. Naast tal van acties die de gemeente al zelf onderneemt, willen we ook meer met jou samenwerken.
  • 18 oktober 2020

Update coronacrisis - strengere maatregelen vanaf 19 oktober 2020

Het Overlegcomité heeft vrijdag 16 oktober 2020 kennisgenomen van de zorgwekkende epidemiologische toestand, waarbij het volledige land zich sinds vandaag op basis van de COVID-19 barometer op alarmniveau 4 bevindt (zeer hoge alertheid).
sportkampen herfst en kerstvakantie
  • 12 oktober 2020

Nog plaatsen vrij voor de sportkampen tijdens de herfst- en kerstvakantie

Er zijn nog plaatsen vrij voor de sportkampen tijdens de herfst- en kerstvakantie. Locatie: sporthal van Kruishoutem en gemeentelijke turnzaal van Zingem.Leeftijd: vanaf 2e kleuterklas.
6 gouden regels ter bestrijding van het coronavirus
  • 29 september 2020

11 miljoen redenen

Het is belangrijk, dus blijven we dit herhalen: respecteer de 6 gouden regels om de risico’s te beperken. Er zijn 11 miljoen redenen om de strijd tegen het coronavirus vol te houden.