Nieuws

  • 26 mei 2020

Groen licht voor gemeentelijke kleuter- en sportkampen en speelpleinwerking

Ouders met (jonge) kinderen zullen vrijdag allicht allen een kleine vreugdekreet geslagen hebben. Net zoals wij. Het Overlegcomité besliste namelijk dat alle zomerkampen, al dan niet met overnachting, alsook de speelpleinwerking mogen doorgaan! 
Omnisportterrein sporthal
  • 25 mei 2020

Skate- en sportterreinen zijn terug open

Naar aanleiding van de versoepeling van de veiligheidsmaatregelen, stelt de gemeente Kruisem opnieuw een aantal sportterreinen open.
  • 12 mei 2020

Kruisemnaren krijgen korting in zwembaden in de buurt

Op de gemeenteraad van 11 mei werd een nieuw subsidiereglement goedgekeurd. Je kan voortaan korting krijgen in de zwembaden in de buurt. 
  • 1 april 2020

Veiligheidsvoorschriften in recyclageparken

Je kan gebruik maken van de recyclageparken als je rekening houdt met onderstaande veiligheidsmaatregelen. 
  • 15 mei 2020

Omleiding door de werken in het centrum van Kruishoutem

Na een evaluatie van de wegomlegging in het centrum van Kruishoutem werden volgende aanpassingen doorgevoerd:
  • 27 april 2020

Beperkte corona-vertraging bij werken centrum Kruishoutem

De werken in het centrum van Kruishoutem zijn terug hervat. De algemene aannemer heeft door de coronacrisis twee weken stil gelegen. Op een veilige en licht aangepaste manier is de algemene aannemer terug aan de slag.
Kruisem helpt
  • 17 maart 2020

Kruisem lanceert #KruisemHelpt

De gemeente lanceert de actie #KruisemHelpt. Hiermee wil ze de hand reiken naar de inwoners die in deze coronacrisis hulp nodig hebben (boodschappen, ophalen medicijnen ...) en de krachten bundelen van de inwoners die hulp willen bieden. 
blijven fietsen allemaal
  • 14 mei 2020

Campagne: Blijven fietsen allemaal (14 mei - 20 juni)

Ook in Kruisem wordt er sinds de lockdown veel meer gefietst. Ronduit fantastisch! Samen met de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) willen we jou aanmoedigen om ook te blijven fietsen voor je dagelijkse verplaatsingen of als je binnenkort opnieuw naar school of naar het werk mag.
Vissterfte Schelde
  • 24 april 2020

Vissterfte in de Schelde

Door een dijkbreuk in een Franse suikerraffinaderij nabij Cambrai kwam er vervuild water terecht in de Schelde. Deze verontreiniging onttrekt massaal zuurstof aan het water waardoor het zuurstofgehalte in het water naar nul zakt, met zware gevolgen voor het waterleven.
dokter
  • 27 februari 2020

Huisartsenwachtpost Oudenaarde

Vanaf 28 februari 2020 gaat de wachtdienst tijdens het weekend en feestdagen door in de nieuwe huisartsenwachtpost van Oudenaarde. Die wachtpost is in hetzelfde gebouw als de Spoedafdeling van het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde.