Nieuws

  • 12 april 2021

Militaire oefening in Kruisem

Van maandag 19 april t.em. vrijdag 7 mei vindt in onze provincie een geplande militaire oefening plaats met ongeveer 1 000 militairen. Ook het grondgebied van onze gemeente maakt deel uit van de oefening.
logo cultuurregio Leie Schelde
  • 8 april 2021

Cultuurregio Leie Schelde lanceert nieuw logo en projectsubsidies

De Cultuurregio Leie Schelde wil cultuur- en erfgoedmakers verbinden, ondersteunen en in de schijnwerpers plaatsen. We stellen een nieuwe look & feel voor om deze hernieuwde werking te weerspiegelen. Tevens lanceren we projectsubsidies voor cultuur- en erfgoedmakers in de regio.
inspraak
  • 1 april 2021

De gemeente is geïnteresseerd in jouw mening

Het is de ambitie van de gemeente om jou als burger meer te betrekken bij het beleid. Participatie leidt tot gedragen beleidskeuzes, efficiëntere acties en een transparanter beleidsproces.  
  • 24 maart 2021

Vacature logistiek medewerker / cafetaria-uitbater

Het gemeentebestuur van Kruisem is op zoek naar een technische beambte (M/V/X) voor het onderhoud, de schoonmaak en het openhouden van de sporthal Huise. Het gaat om een deeltijdse functie (30,24 uur/week). 
  • 6 april 2021

Je belastingaangifte invullen? De FOD Financiën maakt het jou gemakkelijk!

Je aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): eenvoudig en snel!  Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte is beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web) vanaf begin mei.
minder mobielen centrale
  • 29 maart 2021

Minder Mobielen Centrale zoekt chauffeurs!

Mensen die geen vervoer hebben en ook geen beroep kunnen doen op andere vervoersmiddelen (openbaar vervoer, vrienden, familie …) om in het vaccinatiecentrum te geraken, kunnen via de infolijn (055 300 200) vervoer aanvragen van de Minder Mobielen Centrale. 
  • 19 maart 2021

Maak kennis met het vaccinatiecentrum De Qubus in Oudenaarde

De inwoners van Kruisem worden voor hun vaccinatie tegen Covid 19 uitgenodigd naar het vaccinatiecentrum in Oudenaarde. Wil je dit centrum als eens verkennen? Dit kan via onderstaand filmpje. 
banner groeihelden
  • 1 april 2021

Ga jij mee op zoek naar onze #Groeihelden?

De gemeente heeft in samenwerking met LogoGezond+ een #Groeiheldentocht uitgestippeld.
logo imog
  • 29 maart 2021

IMOG zoekt nieuw talent!

De Intergemeentelijke Maatschappij voor Openbare Gezondheid in Zuid-West-Vlaanderen (IMOG) zorgt voor de geïntegreerde afvalverwerking van 11 gemeenten: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kruisem, Kuurne, Spiere-Helkijn, Waregem, Wielsbeke en Zwevegem; goed voor ruim 230.000 inwoner
de nieuwe blauwe zak
  • 18 maart 2021

Vanaf 1 april mogen alle plastic verpakkingen samen in de PMD-zak

Dankzij nieuwe technologische evoluties kunnen we steeds meer verpakkingen recycleren. Ook sorteerinstallaties worden moderner. Daarom kunnen vanaf 1 april 2021 alle plastic verpakkingen in één blauwe zak.