Infolijn voor vragen rond vaccinaties

  • 12 maart 2021

De eerstelijnszone Vlaamse Ardennen heeft een infolijn opgericht waar iedereen terecht kan met vragen rond de vaccinatiecampagne.

Wil je jouw afspraak bevestigen, weigeren of verplaatsen en lukt dit niet online? Heb je vragen rond de bereikbaarheid van het vaccinatiecentrum? Zit je met andere vragen over de vaccinatie? Dan kan je elke werkdag van 9 u. tot 17 u. en op zaterdag van 9 u. tot 12 u. terecht bij de infolijn via het nummer 055 300 200.

Het callcenter is al enkele weken actief en is fysiek gevestigd in het vaccinatiecentrum De Qubus in Oudenaarde. Ondertussen loopt de werking van het callcenter zeer vlot. De infolijn is actief voor zowel het vaccinatiecentrum De Qubus in Oudenaarde als het COC in Ronse. Gemiddeld behandelen we zo’n 400 telefoontjes per dag. 

Vrijwilligers

Het callcenter wordt bemand door vrijwilligers, onder coördinatie van de communicatieverantwoordelijken van de lokale besturen en een teamleider. Dankzij de vrijwilligers kunnen we ervoor zorgen dat we iedereen vlot en vriendelijk kunnen helpen. Elke dag zijn er minstens vier vrijwilligers aanwezig, net zoals een teamleider die de vrijwilligers begeleidt. Ze behandelen inkomende oproepen en bellen ook actief personen op die hun afspraak nog niet bevestigd hebben. Op die manier volgen we actief op wie om zijn vaccin komt en wie niet. Zo zorgen we ervoor dat elke beschikbare plaats gevuld wordt. 

Mobiliteit

Ook personen die minder mobiel zijn en problemen hebben om naar de vaccinatiecentra te komen, kunnen terecht bij het callcenter.

De 85-plussers worden zeer binnenkort uitgenodigd. Dit is doorgaans de bevolkingsgroep die meer problemen kent op vlak van mobiliteit. Ook zij kunnen dus hiervoor contact opnemen met de infolijn. Samen zoeken we dan naar een oplossing.